Saturday, 19 November 2011

Kabak Tadi






Onceden isitilmis 200 derece firinda 5 dakika firinlanir..

Uzerine, 2 nutella bardagi olcusunde seker serpilir. Uzerine folyo kapatilarak, 200 derecede 40 dakika pisirilir. 40 dakika sonunda yumusamissa, folyo alinir, 5-10 dakika daha pisirilir..

Afiyet olsun :)

12 comments:

Deli Anne said...

amanın enfes görünüyor, altın rengine bürünmüş bir de:)

OZLEM ANNE said...

harikasiniz, ve harika gozukuyor... tam aradigim tarifti , benim kabagimda cam onunde bana bakiyor hergun .. bir gun yapacagim diye.. yarin kabak tatlisi bizdede var :) umarim sizinki kadar guzel olur, cok tesekkurler xxxx

Hülyanın Tunası said...

2 nutella bardagi olcusune koptum :)

sumuklubocek said...

buralarda "butternut squash" olarak geciyor bu, ve ben bu kabak tadina, ozellikle de tatlisina, BAYILIYORUM!!!
dun almistim bir tane, corba mi tatli mi arasinda gidip geliyordum ama bu fotolardan sonra oyumu tatli tarafina kullanacagim, yasasin kaloriler!

(corbasini denedin mi bilmiyorum canim, ama kisa tarifi: zeytinyagi sogan, ve birkac dik sarimsak kavrulur, icine kup kup kesilmis kabaklar atilir, hafif kavurduktan sonra, bir cay kasigi zencefil -taze de olabilir, biraz karabiber ve tuz ile suyu konup pisirilir. Sonra rondadan gecirilerek servis yapilir)

İkiz Annesi said...

Ve üzerine fındık dökülerek afiyetle yenir:)Ellerine sağlık :)

Yazmak iyidir... said...

Yaşadığım en büyük hezimetlerden biridir en son yaptığım kabak tatlısı. Hatta hala söylenegelen bir efsane olmuştur, yenememezlik konusunda.
Yani o yüzden kaç gram kabak kullandığını vs her şeyi istemeden de olsa sormak zorundayım

Asortik Krep said...

Rejimim bozulmasın diye yapmıyordum ama aklıma düşürdün..Ödüllendirme kaçamağımda ilk kabak tatlısı yapacağım :))

Anne ve Bebisi said...

Tesekkurler arkadaslar :)

Hulya, 1 nutella bardagi, 1 cup, 200 ml yapiyor :) Dunya capinda gecerli bir olcu bardagi kendisi :)

Iremcim, corbasini hic denemedim.. Corba konusunda cok klasik bir Turk insani agiz tadina sahibim :) Bi deneyeyim, umarim severim :) Tesekkurler tarif icin..

hmmm yes ikizannesi :))

Cancan :) Butternut squash denilen bir tur bu, 1 orta boy kullandim zaten hepsinin boyu, endami bir burdakilerin :P bizim kabaklar daha lezzetli, senin icin tecrubeli hanimlara bi sorayim :) kac grama ne kadar seker koyuyorlar..

Asortik Krep:) Afiyet olsun simdiden :)

a_y_s_e said...

ben bunu once halka halka kesip sonra keskin meyva soyucuyla soydum gecen gun, oyle pisirdim. o da guzel oluyor.

Burcu said...

ellerine saglik esra, uzerine biraz ceviz yaninda yunan usulu balli kaymakli dondurma ile hazirliyorum ben de kabak tatlisini super oluyor. agirlik olarak 2ye1 olcuden biraz az seker koyuyorum ben ve bir saat kadar tencerede sekerle bekletip sonra ocakta yapiyorum cok az da su ekliyorum bazen, hic firinlamiyorum.

battiscafe said...

elinize sağlık canım çekmedi desem yalan olur :)

Kiraz Çekirdeği said...

Aman ne güzel, tadı geldi buralara, en sevdiğim tatlı... Kabak tadı neden hep öyle kullanılır ki böyle güzel lezzetli tatlısı varken...:)

x