Friday, 24 December 2010

Sekerci

Ne zaman mezar, mezarlik gorsem; tum kavgalar, hirslar, gereksiz cabalar.. bo$ diye dusunmeye basliyorum.. Bir sure sonra geciyor, yine gunluk telasa dusuyorum, sonra yine bir mezar-mezarlik cikiyor karsima...





MK, gecen aksam, aynen:

Anneeeaa! Ben buyuyunce sekerci olucam. Seker dukkanim olacak, sekerci amca olucam, sekerlerim olacak ama benim sekerlerim disleri curutmeyecek!

Dis curutmeyen sekeri icat et evladim, Bill Gates'ten bile zengin olacagin garanti :P

Kereviz ve zencefille ilgili guzel tarifler geldi, tesekkur ediyorum :)) Kerevizin koku de var ama sapi kadar kolay bulunmuyor. Sapi daha yaygin buralarda.. Dun balik atarken firina, yaninda kereviz saplarindan da attim biraz.. ama yiyemedik :( Cabuk pismiyorlar. Onlari sogan gibi kucuk dograyip, yagda kavurup bir seyler yapmak daha pratik olacak..

10 comments:

...Bebişlerim... said...

Dis curutmeyen sekeri icat et evladim, Bill Gates'ten bile zengin olacagin garanti :P

:))))))))))))))))

New York'tan said...

Ahh ahh Mk'cim senin kadar sekeri cok seven biri daha var burada :)

tomurcuk said...

Ben kereviz sapını katı meyve sıkacağında portakal, elma veya ananasla karıştırıp içiyorum. Tadı hiç gelmiyor. Tamam lif kısmı gidiyor ama özellikle çocuklara ve kocalara yedirmek için birebir. Pırasa, aaah zeytinyağlı pırasa. Çok güzel olur, vallahi. Tarif şöyle: düdüklü tencereye 1 çay bardağı kadar sızma zeytinyağı konur, soğanlar kavrulur, üzerine doğranmış pırasalar atılır, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker konur (biz bütün zeytinyağlılara koyarız), yarım çay bardağı da yıkanmış pirinç eklenir. Yarım limon sıkılır. Üzerine hafif çıkacak kadar su eklenir. Düdüklü kapatılır ve 15-20 dk pişirilir. Çıktığında pırasanın tüm hırtlığı gitmiş olacak, lokum gibi olacak. Ben asla salça eklemem, asla sıcak yemem. Ayy Allahım pazara çıkmam lazım yarın.

arzuruya said...

kereviz saplarını taze taze (blue cheese)erimiş olanları yada benmari usulu yapıp eritebilrsin,öyle yemeni tavsiye ederim.
Bu arada uzun zaman oldu ben Arzu İngiltere'den enfield dan .Sonunda xmas tatili ama bende oğlumla uğraşiyorum kulak enfeksiyonu oldu.Görüşmek dileği ile...

Red Riding Hood said...

Ohh header çok güzel olmuş.

Anonymous said...

kerevizlerin dis kisimlarini bicakla soyup cikar,ayni taze fasulye temizler gibi,soymalisin.sonra yarim parmak boyunda kes ve marul salatasinin ustune ekle.bol limon ve zeytinyagi ilave et.bizim burada chile`de cok yaygin bir salatadir bu,eminim seversin.puf noktasi disini soyman,unutma.
sevgiler
tijen

Berceste said...

Charlie'nin cikolata fabrikasina gidelim gel beraber MK :)

Aylin Atasagun said...

Ben de isterim o şekerlerden, listeye beni de yazın:)

Anonymous said...

merhaba Anne ve bebisi,

Kereviz saplariyla bir salata yapiyorum ben cok cok lezzetli oluyor. Iki uc nekadar istersen kerviz saplarini ince ince dogra(ben madolin slicer denen aletle doruyorum oncelikle kolaylik saglamasi ikinic sebepte ince dograndigi icin boyle katur kuturlugu gidiyor citir ince dilimler oluyor) yine iki uc nede kadar istersen salatalik vede 1 veya 2 avokado doguyorum.Limon 1 kasik zeytinyagi ve tuz.Tevsiye deiyorum gercekten lezzetli oluyor:)

Sevgiler

Esra Aytul

ilknurs said...

ya oglunuzu yaklasık 2007 den berı ızlıyor okuyorum ve ona asıgım RABBIM sıze ıyı gunlerını gostersın hayırlı evlat olsun ınsallah kendısıne de soylersenız ona ıcten ıce seven ve bı asıgı oldugunu ve hergun onu takıp ettıgımı sevınırım ....

x