Thursday, 25 November 2010

Tarifler

Kalabalik bir misafir grubu icin; kolay yapilan ve bereketli olan tariflere ihtiyacim var :) Yaptiginiz, denediginiz, memnun kaldiginiz tarifleri bekliyorum arkadaslar :)))

3 comments:

GeCe said...

merhaba esra, benim kalabalık misafirler gelince aklıma ilk gelen çin usulu tavuğun kendime uyarladığım hali. Kemiksiz tavuğu soteleyip, un yumurta su ve kabartma tozundan oluşan boza kıvamlı sosa bandırıp kızartıyorum. Kabartma tozu olduğu için bunlar şişip toparlak oluyor. istersen bu sosa istediğin baharatları da katabilirsin. Mesela iki parçalık tavuk göğsü 5 kişilik falan oluyor. Pişmesi de zor değil, kısa sürede kızarıyorlar ve içleri dahi pişiyor. Görünüşü midye tavaya benziyor. Ben bu tavukları, hafif sarımsaklı ve maydanoz kıyılmış yoğurtla servis ediyorum, istersen tartar sos yada hazır sosda kullanabilirsin. Ketçap yada domatesli sos da olabilir. Sana kalmış. Genelde herkesin beğenebileceği bir lezzet oluyor sonuçta

Pratik Anne said...

mercimek corbasi, cerkez tavugu, tepsi boregi (kiymali veya ispanakli), besamel soslu tavuk (firinda), nohutlu pilav, tatli olarak da sakizli muhallebi.

Kiraz Çekirdeği said...

Ben internet siteleri mi tavsiye etsem ne yapsam :)?

x