Thursday, 25 November 2010

Gun Tarifleri :)

Isten gelip acele acele yazdigim icin, yine eksik yazmisim, pardon arkadaslar ya :)

Aradigim tarifler, pogaca, borek cinsinden :)) Kolay yapilacak ve bol bol cikacak tariflere ihtiyacim var, tatli-tuzlu.. hepsi kabulumdur :)))

Simdiden tesekkurler :)

15 comments:

Anonymous said...

hem yapimi cok kolay hem de leziz bir tarif yaziyorum sizin icin. ben normalde cok usenirim pogaca yapmaya ama bu tarifte herseyi biranda koyup hallediyorsun isi. olculeri buyuk bardakla yaparsaniz da daha fazla olur :))

peynirli corekotlu pogaca
1 bardak yogurt
1 bardak sivi yag
2 yumurta(biri hamurun icine biri de ustune surmek icin)
250gr beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
aldigi kadar un (hamur eline yapismayana kadar)

butun malzemeler bir kapta karistirilip yogurulduktan sonra ceviz buyuklugunde parcalar alinip yuvarlanacak. uzerine bir firca yada catalla yumurta sarisi surulecek ve en son corekotu serpilerek onceden isitilmis 200 derece firinda 25-30dk pisirilecek.

kolay gelip afiyet olmasi dileklerimle
sevcan from york :)

New York'tan said...

:) http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/05/yeil_mercimekli.html
Bu tatliyi ne zaman yapsam evdekiler bayiliyor kolayda ayrica


Bu tuzlu tarif http://kibeleninmutfagi.blogspot.com/2008/09/domates-brei.html
yine cok begenilen


http://kibeleninmutfagi.blogspot.com/2009/11/dereotlu-pogaca.html


bu da tuzlu yapimi kolay.Begenirsin insallah .kolay gelsin

KİTTY WU said...

Esra benim herzaman yaptigim pogaca tarifini buraya ekliyorum belki isine yarar diye.ic harci konusunda kafana göre takilabilirsin ama hamur simdiye kadar hep iyi tuttu bende.

KASARLI PATATESLI POGACA

MALZEMELER
•1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı yoğurt suyu (veya normal su)
• 1 adet yumurta
• 1 paket kuru maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• alabildiği kadar un
• 2 çorba kaşığı beyaz peynir
• 3 adet orta boy üstü haşlanmış patates
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• tuz-karabiber
• üzerine çörekotu

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurtanın akını, kuru mayayı, tuzu, yoğurt suyunu, yoksa ılık suyu koyup, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Peşinden un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. 2 dk. kadar yoğurup, üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz.

İç Harcın Hazırlanışı: Önceden haşlanmış, soğumuş patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine rende kaşar, rende beyaz peynir, tuz, karabiber ilave edip, karıştırıp, hazır hale getiriyoruz.
Cevizden büyük parçalara böldüğümüz bezeleri, yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp, içlerine hazırladığımız patatesli harçtan koyup, hamurun uçlarını birleştirip, yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birleştirdiğimiz yerler alta gelecek şekilde diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısına 2 kaşık yağ koyup, karıştırıp fırça ile poğaçaların üzerine sürüp, en son çörek otu serpip, 10 dk. ılık ortamda mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk. pişiriyoruz.

Berceste said...

Benim bu aralarki iki favorim, Selen'den :)

http://yanya-evenez.blogspot.com/2008/01/otlu-rek.html

http://yanya-evenez.blogspot.com/2010/08/sirkeli-patlcan.html

Kisir, rus salatasi, patates salatasi, mercimek koftesi, sarimsakli yogurtlu havuc salatasi, pacavra boregi(oranin yufkalariyla bundan baskasi olmaz kolay kolay)...

Irmikli sutlu tatli...

Gelenler Turk mu, yabanci mi bacim?

Ayşe said...

kisir? pelin'in tarifi.

betül said...

tarifim yok tavsiyem var:)
ilk kez yapacagin bir tarifi misafir üstünde deneme hüsranla sonuclanabiliyor tecrübeyle sabittir inan:) pek cok kez kendini hüsrana ugratmis biri olarak diyorum.vaktin varsa kendinize bir dene

tomurcuk said...

Sodalı börek klasik oldu sanırım artık ama kolay oluyor. Tarif portakalagacından. İşin sırrı sodayı hiç buzdolabına koymamak. Yoksa yumurta ve yağla çırpınca yağ donuyor. Soda oda sıcaklığında olursa iyi oluyor.

Anonymous said...

kuzum seni gizli gizli takip ediyorum ...bi tarif de benden gelsin ama lütfen aşırı kolaycısın deme, sen çok basit ve lezzetli olsun dedin diye bunu veriyorum sadece :))))) dr.otker irmik tatlısını al, pişirirken içine 1 tam limon kabugu rendele.... en üste de nar ve fındık tanelerini irice kırıp dök.... hemen her misafirime yaparım bayıla bayıla yerler....lütfen dene...hem çok leziz hem de cok kolay.... hı hazır almayım dersen 11 kaşık irmik 11 kaşık şekerle de aynı işlemi yapabilirsin. ben 2 türlü de denedim dr otkerle yapılan daha lezzetli oluyo çünkü içinde vanilya aroması da var...sen diğerinin içe de katabilirsin evde varsa.... umarım karışık yazmadım canım... afiyet olsun şimdiden.....gözde

Limonlu Turta said...

Benim çok sık güncelleyemesem de bir yemek blogum var. http://mutfakmuhabbetleri.blogspot.com/ Bilhassa kekler muffinler bölümünde işine yarayacak pratik tarifler bulabilirsin. Bir kısmı bana ait ve denenmiş, beğenilmiş tarifler. Ayrıca blogta olmayan ama bilgisayarımda kayıtlı bir kaç güzel, pratik tarif daha var. Selin'i birazdan uyutabilirsem hemen göndereceğim. Şimdiden ellerine sağlık, kolay gelsin.
Sevgiler,
ç.

Çelebİ said...

Elmalı kek: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu,2 orta boy elma, yarım çay bardağı ceviz,1 tatlı kaşığı tarçın.

1.yumurta ve şeker iyice çırpılır;
2.elmalar soyulur ve küp küp doğranır.
3.elmalar ve ceviz karışıma eklenir
4.un,kabartma tozu ve tarçını da ekledikten sonra un kayboluncaya kadar karıştırılır.
5.Yağlanmış kalıba aktatılır ve pişirilir.

Koyduktan yarım saat 40 dk. sonra kürdanla kontrol edilir. kürdana bir şey bulaşmadan çıkıyorsa kek hazır.

Not: Çok kabarmasını bekleme, kabarık olmuyor, istersen içine zencefil ve zerdeçal da ekleyebilirsin. Ayrıca da yağı sadece kek kalıbını yağlamada kullanıyorsun yani yağsız hafif bir kek!!

Çok uzattım biliyorum,
Şimdiden kolay gelsin.

öykü said...

www.hunerlibayanlar.blogspot.com'a da bir göz atabilirsin istersen.pratik ve güzel tarifler oluyor genelde.

sevgiler

Ayse said...

merhaba, esracim, bak sana cok mu cok kolay bi lezzet.

Malzemeler,

buzlukta satilan dondurulmus yorkshire pudding, genelde icinde 12 adet oluyor.

Dilimlenmis teneke icinde satilan mantar, yani sliced mushrooms.

ve sogan.

Hazirlanisi,

Sogani dogruyorsun, kucuk kucuk
biraz yag tavada yumusat, mantarlari ekle,
tuz biber, istersen yesil sivri biber ekle. veya kirmizi biber.

Bu karisimi cok az tavada ceviriyorsun. Yorkshire pudding kaselerine dolduruyorsun. Ben genelde pismemis yorkshire pudding aliyorum bunun icin

Uzerine biraz kasar, rendele.

At firina. 220 dereece yaklasik 20 dk.

TAdlari cok guzel oluyor hemde cok kolay.

Ayse

Anonymous said...

hala sizden kopamadigimin bi kaniti olsun istedim..
klasik pogaca tarifidir kendileri..
1 su bard ilik su
1 su bard ilik sut
1 su bard sivi yag
1 paket kuru maya (10gr)
1 yemek ksg toz seker
1 tatli ksg tuz
1 yumurta
aldigi kadar un

hamur olabildigince yumusak olsun..pogacanin neli olacagi tamamen keyfe kalmis..hatta ayni hamur tarifi ile pizza bilem yapabilirsin..

benim ufakliklar MK abiye opucuk yollarlar..

yabanerigi

Anne ve Bebisi said...

Yaban erigi, bu kadar olur :) Ben az once linkleri temizlerken senin eski blogun adresine ugradim ve seni andim.. ayni anlarda sen bana tarif birakiyormussun :) Merak ediyorum.. haber et ara sira :)

Anne ve Bebisi said...

Ilk anonymous, Kitty Wu ve Ayse'nin tariflerinden birini ya da ikisini deneyecegim sanirim :))

Herkese cok tesekkurler :)

x