Thursday, 25 June 2009

Chicken and Mushroom Pie

Bir de masanın üstünü temizlerken çekilmiş videosu var :D

Bahçeyi yine eve taşıdım :)

Bir baktım evin en konforlu yerini o da keşfetmiş, bir de üstüne yan gelip yatmış :D

Tavuklu ve Mantarlı Tart:
(4 kişilik)

3 tavuk göğsü,
600 ml (3 küçük nutella bardağı:)) mantar çorbası,
6-7 orta büyüklükte mantar,
Biraz maydanoz,
Tuz+Karabiber,
Üzeri için milföy hamuru.

Mantar çorbasını hazır da alıp yapabilirsiniz ancak ben evde yaptığım çorbayı kullandım.

Mantar Çorbası:
250 gr. mantar
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı un,
Yarım litre, 2.5 su bardağı, soğuk su,
1 bardaktan az süt,
Tuz.

Yağ ve un kavrulur, su eklenir, su kaynayınca çok küçük doğranmış mantarlar ve biraz tuz eklenir. 20 dakika kaynatılır, süt eklenir, bir kaç dakika sonra altı kapatılır.

Tavuk göğüslerini küp küp doğradım. Hiç yağ ve su eklemeden tavada yumuşayıncaya kadar çevirdim. Orta büyüklükte doğradığım mantarlar, mantar çorbası ve maydanoz ile karıştırdım. Tuz ve karabiber ekleyip tepsiye yaydım. Üzerini milföy hamuru ile kapladım. Burada büyük ebatlarda milföy hamuru satılıyor, onları kullandım. 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirdim.

Çok basit, yapımı kolay bence gayet lezzetli bir yemek :)

Orjinal tarifine sadık kaldım ama bizim Türk mutfağı için biraz sade kaçıyor sanırım :) Tavukları ilk pişirme aşamasında soğan, salça ve baharatlarla tadlandırarak daha zengin bir harç elde edilebilir.



Yanında ellerinizle ekip, ellerinizle topladığınız marullarla tam yeme de yanında yatlık :D


4 comments:

meltem said...

hocam ellerine saglik cok nefis gozukuyor..mantar ve tavuk 2lisi benim en sevidigm ikilidir.

yanliz karisimi tepsiye dokup uzerini milfoyle kapladim demissin ama alt kismida hamur gibi gozukuyor...bu durumda tart kalibina milfoy koyup uzrine malzemeyi dokup ustune tekrar milfoy mu kapattin?

sumuklubocek said...

Esracigim, cok guzel gorunuyor ellerine saglik. MKcigim da begendi mi?
Bu arada seni de yakinda "yemelikler" listeme koyacagim ona gore ;)

Kremali'nin annesi said...

Esracim, ellerine saglik. Gerci boyle de lezzetlidir ama bence de sogan salca katip asimile edelim biz bu tarifi:) Taze pembe cicekli sunuma ise yorum yapmiyorum, yapamiyorum:D

Bu arada, bizim piknik hava muhalefeti sebebiyle iptal. Hani diyorum muhterem eniste bey bizim icin de gunesli bir bolge sorc etse internette:)

Son olarak, sozumuz baki, anladin sen onu;)

En bi son olarak, bence sadece ustunde mifoy var bu yemegin, soru sahibi muhterem yorumcuya duyurulur.

sirinanne said...

afiyet olsun, çok güzel.

x